Gratinerad löksoppa - smalvariant

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

338 kcal/person

Ingredienser

  • 600 gram gul lök i skivor
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 10 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 skivor vitt bröd
  • 70 gram riven 17%-ig ost
  • Färsk timjan
  • 4 skivor halvgrovt bröd
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i margarin i en stekgryta. Löken ska bli genomskinnlig. Strö på vetemjöl. Tillsätt vatten, buljongtärningar, matlagningsvin, lagerblad och timjan. Låt koka i 15 minuter.
    2. Häll upp soppan i 4 portionsskålar. Rosta brödet och skär det i tärningar. Lägg tärningarna ovanpå soppan. Avsluta med osten. Gratinera i 250 grader i 5 minuter.
    3. Garnera med färsk timjan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben