Gratinerade blåmusslor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gratinerade blåmusslor kan du använda som tilltugg eller som en förrätt

Ingredienser

  • Musslorna
  • 40 st blåmusslor
  • 4 dl vitt vin (torrt)
  • 50 g smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 knippa hackad persilja
  • 0.5 krm malen svartpeppar
  • Smöret
  • 150 gr osaltat smör
  • 3 msk finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 msk hackad ansjovis
  • 1/2 dl finrivent vitt bröd
  • saften av en halv citron
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Musslorna: Tvätt musslorna under kallt vatten och släng ev. öppna musslor. Finhacka löken och persiljan. Fräs löken i en klick av smöret så den blir glansig utan att få färg, peppra. Tillsätt vinet och och öka värmen. När det är varmt lägg i musslorna och sätt på ett tätslutande lock. Det tar ca 7-8 min på stark värme innan alla musslorna har öppnat sig .
    2. Smöret: Vispa smöret i skål tills det är vitt och pösigt. Rör i resten av ingredienserna och smaka av.
    3. Bryt det översta skalet av musslorna och plcera den undre halvan på en plåt med grovt salt (eller knycklat folie) Bred smör på varje mussla. Så här långt kan det göras i förväg innnan gästerna kommer.
    4. Gratinera musslorna i 250 grader ca 3-4 minuter Njut....

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben