Gratinerade crepes med kallrökt lax och grönkål

Serverar: 10-12 portioner

Goda crepes med en läcker fyllning. Stek crepesen och gör fyllningen i förväg och fyll dem precis innan de ska gratineras. Perfekt när tiden är knapp eller man får oväntade gäster!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl, 180 g
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 4 msk smör
  • Fyllning
  • 500 g grönkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl créme fraiche
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 msk hackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm nymald muskot
  • 100 g riven lagrad ost
  • Tillbehör
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Crepessmet:
    2. Blanda mjöl och salt och tillsätt mjölken under kraftig vispning. Vispa i äggen och låt smeten svälla ca 10 minuter. Stek tunna crepes av smeten i smör i en stekpanna, ca 2 minuter per sida. Lägg åt sidan med fyllningen lagas.
    3. Fyllning:
    4. Ansa, skölj och finhacka grönkålen. Stek den i smör tills den mjuknat något, ca 10 minuter. Tillsätt vin och créme fraiche och låt koka ihop ca 5 minuter. Strimla laxen och vänd ner i grönkålskrämen tillsammans med dill, salt, peppar och muskot.
    5. Fördela fyllningen på crepsen och rulla ihop till små paket. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över den rivna osten. Gratinera direkt eller förvara i kylen fram till servering.
    6. Sätt ugnen på 225 grader.
    7. Gratinera crepsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en klick gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben