Gratinerade makaroner

Serverar: 2 portioner

Makaroner med svamp och skinka är alltid omtyckt

Ingredienser

  • 3 dl snabbmakaroner
  • 100 g rökt skinka
  • 1/2 burk champinjoner à 190 g
  • 1/2 röd paprika
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Koka makaronerna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Häll makaronerna i ett durkslag eller sil och spola dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.
    3. Tärna skinkan. Låt svampen rinna av. Kärna ur och tärna paprikan. Vispa samman crème fraiche med ägg, mjölk, senap, salt och peppar.
    4. Rör ner svamp, skinka, paprika och makaroner i crème fraicheblandningen. Fördela det i två smorda eldfasta portionsformar eller en större form. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter. Bjud rårivna morötter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben