Gravad lax med ört- och potatissallad

Serverar: 2 portioner

Använd rikligt med örter.

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1 dl finhackad gräs- eller salladslök
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Finstrimlat skal och saft av ½ citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kapris
  • Till servering
  • 200 g gravad lax i skivor
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
    2. Blanda ingredienserna till salladen i en skål.
    3. Skala ev och skär potatisen i bitar med den är varm. Blanda den med övriga ingredienser till salladen.
    4. Lägg laxskivorna på tallrikar och toppa med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben