Gravad lax med pestopasta

Serverar: 4 portioner

Gör egen pesto på basilika, pinjenötter, olivolja, vitlök och parmesanost eller köp färdig. Genom att blanda laxen med pastan räcker en liten mängd lax till många.

Ingredienser

  • 500 g pasta t ex penne
  • 300 g gravad lax tunt skivad
  • ca 1 dl pesto
  • färsk basilika
  • olivolja
  • en bit parmesanost
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt förpackningen. Bräck under tiden gravlaxen hastigt i torr, het panna, 20-30 sekunder på en av sidorna räcker. Du behöver inte vända på den. Blanda den avrunna pastan med peston. Vänd ner några grovhackade basilikablad tillsammans med gravlaxen fördelad i mindre bitar. Toppa med lite god olivolja, malen svartpeppar och rikligt med hyvlad parmesan. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben