Gravad lax med sparrissallad

Serverar: 4 portioner

En mycket lättlagad och god rätt. Går även bra att byta ut den gravade laxen mot rimmad lax.

Ingredienser

  • 8 skivor gravad lax
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • Sås
  • 5 msk majonnäs
  • 3-4 msk vatten
  • 3 msk finhackad dill
  • 1/4 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop såsen och låt den vila kallt.
    2. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
    3. Skär av 2-3 cm av den nedersta hårda delen av sparrisen. Lägg dem med knopparna åt samma håll i en panna eller låg gryta. Häll på så mycket kokande lättsaltat vatten att det precis täcker. Sjud 4-5 minuter.
    4. Bred ut laxskivorna på tallrikar. Toppa med potatisen. Strö över gräslöken. Ringla över olivoljan. Lägg på sparrisen och avsluta med att ringla över såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben