Grekinspirerad fläskfilé med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Om du gillar grekisk mat kan jag rekommendera denna rätt. En blandning av det grekiska och svenska köket.

Ingredienser

  • Kött
  • ca 500 g fläskfilé
  • Grillolja
  • Souvlakikrydda
  • Salt
  • Rotfrukter
  • 6-10 potatisar
  • 2-3 palsternackor
  • 2-3 morötter
  • 1 sötpotatis
  • Olja
  • Salt
  • Tzatziki: se mitt recept
  • Sallad
  • Grönsallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Rödlök
  • Fetaost
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén. Lägg i marinad och krydda med souvlakimix och salt. Låt stå över natten.
    2. Skala rotfrukter. Skiva i jämnstora klyftor eller runda skivor. Blanda och lägg på plåt. Strila olivolja över och salta. Grilla i ugn 275° ca 15-20 min. Rör om ett par gånger.
    3. Stek eller grilla fläskfilén.
    4. Gör tzatziki enligt recept. Gärna dagen innan.
    5. Blanda ihop grönsakerna till en sallad.
    6. Servera med bröd och ett gott vin!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bassalove 5 maj 2008

    Det här kan jag rekomendera med varm hand. Supergott. Tack för receptet. Bassalove

    geaber 18 oktober 2009

    Super! Vilken festmåltid!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben