Grekisk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Perfekt att servera på en buffé. Så gott med en kall fetaostcrème till köttet och varför inte en potatisgratäng eller pastasallad.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör el margarin
  • Marinad
  • ½ dl olja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 soltorkade tomater i olja
  • 1 krm grovmalen peppar
  • 1 krm salt
  • 1 dl oliver
  • Fetaostkräm
  • 100 g fetaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Servera med
  • Pastasallad eller potatisgratäng
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart under lock. Använd gärna termometer. Köttet är klart när innertemperaturen är mellan 65° och 70° (65° för lätt rosa kött och 70° för genomstekt kött).
    2. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas. Lägg upp köttet på ett fat.
    3. Martinad: Blanda olja, citronsaft, pressad vitlök, hackade tomater, peppar och salt. Ringla marinaden över köttet och strö på oliver.
    4. Fetaostkräm: Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och servera till köttet. Servera med pastasallad eller potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kruthuset 7 mars 2011

    Superduper gott! Rekomenderas varmt!

    Lisa Karlholm 28 maj 2019

    ddd

    Lisa Karlholm 28 maj 2019

    ddd

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben