Grekisk köttfärslimpa

Serverar: 5-6 portioner

En god köttfärslimpa med grekiska inslag.

Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 150 g fetaost
  • 140 g bacon
  • 1 ägg
  • 1 paprika
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 10 minuter. Tärna sedan paprikan och baconen. Blanda ner det i köttfärsen. Smula även ner fetaosten. Rör ner ströbrödsblandningen, ägget samt tomatpurén och kryddorna. Blanda om ordentligt. Lägg smeten i en avlång brödform och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter på 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bror26 24 november 2010

    Jag gjorde den igår, och den vart super god. Den ska jag göra flera gånger.

    Tinjep 6 mars 2012

    Gott! Men svårt att veta hur mycket salt man ska sätta då fetaosten också är så salt. Nu satte jag för litet salt, men bättre den vägen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben