Grekisk långpanna

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

En god rätt som kan göras till många!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé eller 700 g fläskfilé
  • 200 g chilimarinerade vitlöksklyftor på burk
  • 10 potatisar
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • Färsk eller torkad basilika
  • 150 g fetaost
  • Svarta oliver
  • Vitlökssås
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Häll en burk chilimarinerade vitlöksklyftor i en långpanna.
    2. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i långpannan, in i ugnen i 225 grader (varmluftsugn 200) ca 20 min.
    3. Skiva aubergine och squash, hacka paprikorna och lökarna, häll över grönsakerna på potatisen. In i ugnen igen i ca 15 min.
    4. Skär kycklingen eller fläskfilé i bitar och stek, salta och peppra. Lägg kycklingen eller fläskfilén uppe på grönsakerna och potatisen, klyfta tomaterna och lägg även på dem tillsammans med basilika. Rör om och in i ugnen igen i ca 10 min.
    5. Smula fetaosten på allt och ha på svarta oliver. In i ugnen igen ca 5 minuter till osten har smält.
    6. Vitlökssås: Pressa i vitlöken i yoghurten, pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben