En god rätt som kan göras till många!
Ingredienser
1 kg kycklingfilé eller 700 g fläskfilé
200 g chilimarinerade vitlöksklyftor på burk
10 potatisar
1 aubergine
1 squash
2 paprikor
2 rödlökar
3 tomater
Färsk eller torkad basilika
150 g fetaost
Svarta oliver
Vitlökssås
4 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 lime
Salt
Peppar
Instruktioner
- Häll en burk chilimarinerade vitlöksklyftor i en långpanna.
- Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i långpannan, in i ugnen i 225 grader (varmluftsugn 200) ca 20 min.
- Skiva aubergine och squash, hacka paprikorna och lökarna, häll över grönsakerna på potatisen. In i ugnen igen i ca 15 min.
- Skär kycklingen eller fläskfilé i bitar och stek, salta och peppra. Lägg kycklingen eller fläskfilén uppe på grönsakerna och potatisen, klyfta tomaterna och lägg även på dem tillsammans med basilika. Rör om och in i ugnen igen i ca 10 min.
- Smula fetaosten på allt och ha på svarta oliver. In i ugnen igen ca 5 minuter till osten har smält.
- Vitlökssås:
Pressa i vitlöken i yoghurten, pressa i limesaft och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...