Grekisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Jätte god! Pasta istället för plattorna! När du tröttnat på den gamla vanliga lasagnen eller vill testa ngt nytt, testa denna!

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl krossade tomater
  • 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1 1/2 krm kanel
  • 2 msk ströbröd
  • 1 äggvita
  • 50 g riven färsk parmesanost
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och skölj den snabbt i ett durkslag. Stek köttfärsen i en stor stekpanna eller stek i två omgångar. Lägg färsen åt sidan. Hacka gul lök och vitlök. Stek löken. Lägg tillbaka färsen i pannan. Salta och peppra. Tillsätt krossade tomater, matlagningsvin, kryddnejlika och kanel. Låt köttfärsen småputtra i någon minut. Dra stekpannan från värmen och tillsätt ströbröd och äggvita samtidigt som du rör.
    2. Bechamelsåsen: vispa ut vetemjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och koka såsen i 5 minuter. Rör ner gulan och låtsåsen precis koka upp. Den får inte koka för då stelnar gulan. Salta och peppra.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Varva pasta köttfärssås och bechamelsås i en smord ungsfast form. Avsluta med bechamelsåsen. Strö på riven ost och låt lasagnen stå i ugnen i 20-25 minuter.
    4. Servera med en god sallad!!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    Mikaela Svanborg 5 mars 2021

    Hittade en version med fetaost också: https://farbrornikos.se/2020/11/29/grekisk-lasagne/

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben