Jätte god! Pasta istället för plattorna!
När du tröttnat på den gamla vanliga lasagnen eller vill testa ngt nytt, testa denna!
Ingredienser
300 g pasta
400 g nöt- eller blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk margarin
Salt
Peppar
3 dl krossade tomater
1/2 dl vitt matlagningsvin
1 krm mald kryddnejlika
1 1/2 krm kanel
2 msk ströbröd
1 äggvita
50 g riven färsk parmesanost
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 äggula
Salt
Peppar
Instruktioner
- Koka pastan och skölj den snabbt i ett durkslag. Stek köttfärsen i en stor stekpanna eller stek i två omgångar. Lägg färsen åt sidan. Hacka gul lök och vitlök. Stek löken.
Lägg tillbaka färsen i pannan. Salta och peppra. Tillsätt krossade tomater, matlagningsvin, kryddnejlika och kanel. Låt köttfärsen småputtra i någon minut. Dra stekpannan från värmen och tillsätt ströbröd och äggvita samtidigt som du rör.
- Bechamelsåsen: vispa ut vetemjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och koka såsen i 5 minuter. Rör ner gulan och låtsåsen precis koka upp. Den får inte koka för då stelnar gulan. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 225 grader. Varva pasta köttfärssås och bechamelsås i en smord ungsfast form. Avsluta med bechamelsåsen. Strö på riven ost och låt lasagnen stå i ugnen i 20-25 minuter.
- Servera med en god sallad!!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hittade en version med fetaost också: https://farbrornikos.se/2020/11/29/grekisk-lasagne/