Grekisk pytt

Serverar: 4 portioner

Supergott, men jag tar mer kryddor än vad receptet säger

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 500 g fläskfilé
  • (eller kyckling)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • 100 g fetaost max 10%
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 burk fraiche 5%
  • 2 msk lättmajonäs
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    Strimla köttet och grönsakerna, lägg i marinaden. Låt dra minst sex timmar. Klyfta potatisen och sätt in i ugnen 225gr ca 10 min. Lägg på köttet samt strimlad paprika, rödlök, tomat och fetaosttärningar. Stek ytterligare ca 15 min. Blanda såsen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anita15 23 maj 2008

    om potatisen ska vara i ugnen i 10 min, är det bäst att förkoka den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben