Supergott, men jag tar mer kryddor än vad receptet säger
Ingredienser
500 g potatis
500 g fläskfilé
(eller kyckling)
1 röd paprika
1 gul paprika
2 rödlökar
3 tomater
100 g fetaost max 10%
Marinad
1 dl olivolja
1/2 dl kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
3 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Sås
1 burk fraiche 5%
2 msk lättmajonäs
4 pressade vitlöksklyftor
italiensk salladskrydda
Instruktioner
Strimla köttet och grönsakerna, lägg i marinaden. Låt dra minst sex timmar. Klyfta potatisen och sätt in i ugnen 225gr ca 10 min. Lägg på köttet samt strimlad paprika, rödlök, tomat och fetaosttärningar. Stek ytterligare ca 15 min. Blanda såsen och servera till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
om potatisen ska vara i ugnen i 10 min, är det bäst att förkoka den.