Grekisk pytt - LCHF

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Klassisk grekisk pytt anpassad till LCHF.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3-5 medelstora morötter (kan ersättas av mer vitkål för strikt LCHF)
  • 1/4 strimlat medelstort vitkålshuvud
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • 100-200 g fetaost
  • Marinad
  • 1 dl olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Italiensk salladskrydda (eller mer efter smak)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. 1. Blanda till marinaden. Du kan med fördel göra 1,5 sats marinad. 2. Skär köttet i tunna skivor (ca 0,5-1 cm) och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. När köttet är närmast färdigmarinerat påbörjas resten av tillagningen. 3. Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 1 cm tjocka). Lägg i långpanna, salta lätt och låt gå i ugnen i ca 10 minuter. 4. Medan morötterna är i ugnen, strimla vitkålen. Lägg i en stekpanna och brässera i smör tills kålen mjunkat lite. 5. Ta ut morötterna, blanda i vitkålen. 6. Tärna paprikan och fetaosten samt skär löken och tomaterna i klyftor. 7. Lägg lök och paprika i långpannan. Täck med tomater och fetaost. Täck slutligen med köttet. Om det finns marinad kvar i skålen, häll detta över pytten i långpannan. 8. Stek i ugnen ca 20-30 minuter. 9. Blanda till såsen och servera till pytten.
    2. Moröttena kan uteslutas för en mer strikt LCHF-kost. Ta då mer vitkål istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    rulltartan 31 januari 2010

    Otroligt gott!

    peppra 5 juni 2010

    Helt fantastiskt vad gott detta är!!! =)

    fiskruka 7 december 2010

    Riktigt riktigt gott!!

    miramamman 17 februari 2011

    mm riktigt gott och enkelt att göra sa bill, mera kött bara sa bull

    ammmmy 2 maj 2011

    jättegott!!!

    gml 12 juni 2011

    Bjöd på lunch igår. Min väninna önskade LCHF så jag testade ditt recept för första gången. Använde lite mer kött enligt tidigare tips men blandade av misstag italiensk salladskrydda även i marinaden, men det blev jättegott ändå. Succé helt enkelt! Sonen åt t.o.m. grönsakerna utan att protestera.

    modoc 10 september 2011

    Jättegott! Alla smaker passar bra ihop. Ska ta och bjuda på denna rätt nångång..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben