Grekisk pytt med kall limesås

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En god alltiett rätt som passar bra när man är många. j

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 1,8 kg potatisklyftor
  • 2-3 rödlökar
  • 300 g fetaost
  • 3-6 röda paprikor
  • Marinad
  • 2 ½ dl rapsolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 msk färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Kall limesås
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 pressad lime
  • 2 påsar grekisk salladskrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet, låt dra i marinaden minst 6 timmar.
    2. Smörj en långpanna, lägg i potatisen. Strö köttet och marinaden över potatisklyftorna. Strimla paprikorna,löken och osten,strö allt över potatisen. Grädda i 225 grader i 45-50 minuter.
    3. Servera med kall limesås. Riv den färska ingefäran.Rör ihop alla ingredienser till såsen krydda med salt och peppar efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Birgittak-b 19 maj 2011

    Hej! Smakade detta hos min dotter och det var otroligt gott. Att ha allt i ett var också det suveränt! Köttet/fläskfilén blev jättemör och fick fin färg trots att den inte var förstekt. Ska nu själv pröva denna rätt och rekommenderar den till andra. Hälsningar Birgitta/Umeå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben