Grekisk sås

Serverar: 4 portioner

Grekisk sås

Ingredienser

  • 1 finhackad liten gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 ½ msk margarin
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk Touch of taste kycklingfond
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 50 g fetaost
  • 8 urkärnade svarta oliver
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Mjukfräs lök och vitlök i margarin på svag värme i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör om. Låt fräsa någon minut.
    2. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde, kycklingfond, soja och smulad oregano. Låt såsen koka upp under omrörning. Smula ner fetaosten och låt såsen småkoka ca 5 min. Rör då och då.
    3. Skiva oliverna, tillsätt dem mot slutet av koktiden. Tillsätt slutligen persiljan. Serveras till fläsk, lamm, kalvfilé, fläsk- kalv-lammkotlett, hel kyckling, kycklingbitar eller filé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben