Grekisk strömming

Serverar: 4-6 portioner

Strömmingslåda på grekiskt vis med tomat, fetaost och fina kalamataoliver. En sallad till och du har en härlig middagsrätt.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 150 g fetaost
  • 1 dl kalamataoliver
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk hackad färsk oregano alt. 1 tsk torkad
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis eller ett gott surdegsbröd
  • Grönsallad
  • Garnering
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs det i olivolja i en stor kastrull utan att det får färg. Häll i tomater och oregano. Låt det småkoka utan lock i 15 minuter tills den tjocknar lite. Smaka av med socker, salt och peppar.
    3. Medan såsen kokar sköljer du strömmingen och klipper bort fenorna. Salta och peppra på köttsidan. Rulla ihop dem till små rullar med skinnsidan utåt. Lägg strömmingsrullarna tätt i en smord form. Häll över tomatsåsen och smula över fetaosten. Strö på oliverna och baka mitt i ugnen i 12-15 minuter.
    4. Garnera med färsk oregano och servera med tillbehören.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben