Strömmingslåda på grekiskt vis med tomat, fetaost och fina kalamataoliver. En sallad till och du har en härlig middagsrätt.
Ingredienser
500 g strömmingsfiléer
150 g fetaost
1 dl kalamataoliver
Flingsalt
Svartpeppar
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
500 g krossade tomater
1 msk hackad färsk oregano alt. 1 tsk torkad
1 tsk socker
Salt
Nymald svartpeppar
Servering
Kokt potatis eller ett gott surdegsbröd
Grönsallad
Garnering
Färsk oregano
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tomatsås:
Hacka lök och vitlök och fräs det i olivolja i en stor kastrull utan att det får färg. Häll i tomater och oregano. Låt det småkoka utan lock i 15 minuter tills den tjocknar lite. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Medan såsen kokar sköljer du strömmingen och klipper bort fenorna. Salta och peppra på köttsidan. Rulla ihop dem till små rullar med skinnsidan utåt. Lägg strömmingsrullarna tätt i en smord form. Häll över tomatsåsen och smula över fetaosten. Strö på oliverna och baka mitt i ugnen i 12-15 minuter.
- Garnera med färsk oregano och servera med tillbehören.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...