Grekiska biffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En gammal favorit som jag gjort om och gjort en till min egen.

Ingredienser

  • 500 gr valfri färs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk buljong pulver/ 1 buljongtärning
  • 2 tsk grekisk kryddblandning
  • Färsk örter ex
  • Oregano
  • Grekisk basilika
  • Persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • Rödlök
  • Valfri paprika
  • Tzatsiki
  • Fetaost i olja
  • Valfri Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 225 grader
    2. 1. Skala potatis och klyfta. Lägg på plåt med olivolja och krydda med havsalt med örtkryddor. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter. 2. Klyfta även paprikan och rödlöken men vänta med att lägga in den i ugnen förräns det är en kvart kvar. Biffar: 3. Blöttlägg ströbrödet i mjölken 4. Blanda färs, ägg och ströbröd, lägg i kryddor, hackade örter och vitlök. 5. Forma till biffar och stek i medelstark värme. När potatisenoch grönsakerna är klara, häll av oljan från fetaosten och blanda med potatisen . 6. Servera biffarna med potatis, tzatsiki, sallad och ett gott rött vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    systeryster 25 juli 2008

    Gjorde en egen variant utifrån ditt recept idag, kryddad med vitlök persilja basilika och oregano + salt och peppar.Vet inte riktigt vad grekisk kryddblandning är för något, men det blev gott ändå.Nästan som de hamburgare jag fick på Kreta en gång som var fantasiskt goda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben