Grekiska bönor med matvete

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Ett vegetariskt recept som är riktigt gott. Synd att ni inte får se någon bild, då skulle ni blivit riktigt frestade kan jag lova. Färglatt och aptitligt!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 burkar körsbärstomater eller hela tomater á 400 gr
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar stora vita bönor á 400 gr
  • ev 200 gr okra på burk ( fungerar bra utan också)
  • 200 gr färska champinjoner
  • ca 15 svarta oliver
  • 150 gr mager fetaost
  • 2 dl matvete, couscous eller bulgur
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka den gula löken. Blanda burktomaterna( mosa dem ev.lite med en gaffel), olivolja, socker, salt och svartpeppar i en bunke. Pressa i vitlöken. Skölj bönor och ev okra i ett durkslag. Skär champinjoner i grova bitar. Lägg bönor, champinjoner, oliver och ev okra i en stor smord ugnssäker form. Häll över tomaterna. Tillaga i ugnen i 1 timme. Smula sen över fetaosten och servera med matvete, couscous elleer bulgur. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben