Grekiska citronbiffar med tzatsiki

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Riktigt gott.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • ½ dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 500 g köttfärs
  • (kan ersättas med lammfärs)
  • 2 msk riven citronskal
  • ½ hackad persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl bulgur ( couscous)
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur (couscous) enligt anvisningar på paketet. Blanda färsen och salt och peppar. Låt havregryn svälla i vatten några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop färsen med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Tillsätt riven citronskal, oregano och pressad vitlök. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar. Stek va 8 minuter biffar snabbt på båda sidorna så att de får fin färg. Lägg biffarna i en ugnfast form och sätt in i ugnen (200 grader) i ca 10 - 15 minuter. Kontrollera att biffarna är genomstekta.
    2. Riv gurkan och krama ur vätskan. Lägg i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa vitlöken. Servera kokt bulgur (couscous) och tzatziki till biffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben