Grekiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är sååå gott!

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 3 tsk oregano
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 brk passerade tomater
  • Pasta
  • Instruktioner

    Blanda färsen med den finrivna löken & pressade vitlöken,blanda ned kryddorna.Låt stå 5-10 minuter.Häll upp krossade& passerade tomaterna i en vid gryta.Rulla köttbullar dubbel storlek mot "vanliga" köttbullar.Koka upp tomatsåserna sänk värmen lägg försiktigt ned alla köttbullarna & låt puttra på medelvärme cirka 10 minuter innan du vänder på dom försiktigt.Låt detta puttra ytterligare 10 minuter.Under tiden koka man pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben