Grekiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Goda grekiska köttbullar utan större knepigheter eller alltför udda ingredienser

Ingredienser

  • 0,5 kg köttfärs
  • 1 dl tomatjuice
  • 2,5 skivor vitt färskt bröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 1 st gul lök(ar)
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • 1 st ägg
  • Instruktioner

    1. Smula sönder brödet i tomatjuicen och låt det stå 5 minuter.
    2. Arbeta köttet med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatjuicen med brödet, finhackad gul lök, krossad vitlök, persilja och ägg. Arbeta samman till en jämn färs.
    3. Forma färsen till runda eller ovala bullar. Stek dem i smör eller koka dem ca 5 minuter i buljong.
    4. Servera till en ris, potatisklyftor, en god sallad och tzatziki!
    5. Smaklig måltid!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben