Grekiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fick receptet av en vän.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 bunt persilja
  • 1 msk finhackade myntablad
  • 1 msk finhackade oreganoblad
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet och smula ner det i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
    2. Skala och finhacka löken. Rör ner den tillsammans med färsen, örterna, salt och peppar i brödblandningen. Tillsätt äggen, ett och ett, och arbeta färsen smidig. Forma runda eller ovala bullar.Stek dem gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och låt bullarna eftersteka 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben