Grekiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Min favoritkryddning bland grekiska varianter. Gör små till en buffé eller servera med tomatsås och pasta.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 knippa slätbladig persilja
  • 1 tsk tomatpuré
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    Hacka lök, vitlök och persilja fint. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt blandningen stå och dra i 30 minuter. Forma små runda bullar av färsen och stek dem i oljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben