Grekiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkla och supergoda.

Ingredienser

  • 1/2 kg köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 knippe persilja
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 ägg
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, persiljan och de soltorkade tomaterna. Smula sönder fetaosten och pressa ner vitlöken i en bunke. Blanda köttfärsen, ägget och allt de sönderhackade i en bunke. Låt stå kallt en liten stund. Forma till runda små köttbullar och stek dem.
    2. Servera med pasta, sallad och kall tomatröra.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gnagett 13 februari 2009

    Detta gillade vi, köttbullar med smak av fetaost och soltorkade tomater. Grekland är vårt favoritland. Tack för receptet.

    pia61 22 mars 2009

    Gjorde de här till middag idag! Gjorde biffar istället och serverade dom till Risotto! Jättegott!

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben