Grekiska lammfärsspett

Serverar: 4 portioner

Gott att dricka till: Cabernet Sauvignon.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 8 grillspett
  • 2-3 vitlöksklyftor, krossade
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Sallad
  • 200 g fetaost
  • 200 g gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • Dressing
  • 100 g svarta oliver
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till färsen ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till långa smala korvar, cirka 2 cm tjocka. Trä upp dem på spetten. Skala gurkan och skiva den i fina skivor. Skiva tomaterna samt löken. Varva tomater och gurka. Strö över den tärnade fetaosten samt löken. Häll över dressingen och oliver.
    2. Grilla lammfärsspetten i cirka 5-6 min. Servera med salladen och grillat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben