Grekiska spenatpannkakor

Serverar: 4 portioner

Pannkakor kan ätas både varma och kalla och här är de förvandlade till en ny grekisk klassiker. Laktosfria, äggfria och glutenfria.

Ingredienser

  • Spenatpannkakor
  • 4 dl bovetemjöl
  • 4 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • 1 tsk salt
  • Rapsolja att steka i
  • Grekisk sallad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 2 tomater, delade i bitar
  • ½ gurka, skivad i halvmånar
  • 8 svarta oliver, kan uteslutas
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Tzatziki
  • ½ gurka, riven
  • ½ tsk salt
  • 2 dl växtbaserad créme fraiche eller yoghurt, t ex Oatlys iFraiche eller sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Spenatpannkakor: Mixa ihop samtliga ingredienser med hjälp av en stavmixer. Stek gyllenbruna pannkakor i lite rapsolja.
    2. Grekisk sallad: Blanda ihop samtliga ingredienser väl.
    3. Tzatziki: Lägg gurkrivet i en sil och strö över saltet. Låt stå i 10 minuter och pressa sedan ut så mycket vätska du kan. Blanda med övriga ingredienser i en skål.
    4. Fyll de gröna spenatpannkakorna med grekisk sallad och tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben