Grekiska tomatplättar

Serverar: 4 portioner

Servera dessa supergoda plättar med tomatsallad och tsatsiki. Perfekt för dig som vil ha något vegetariskt.

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja + 3 msk
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 3 dl vetemjöl
  • Tillbehör
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 dl tsatsiki
  • 100 g ruccola
  • Ev basilika
  • Instruktioner

    1. Grovhacka 500 g tomater. Skala och finhacka löken. Blanda tomater, lök, persilja, ost, ägg, 2 msk olja, salt och peppar. Tillsätt mjölet lite i taget.
    2. Klicka ut smeten till plättar i stekpanna med lite olivolja. Stek i omgångar 2-3 minuter på varje sida. Servera de nystekta plättarna med tsatsiki, körsbärstomater och ruccola, garnera ev med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 9 oktober 2014

    Grymt goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben