Gremolatatoppad karré

Låter mkt gott!

Ingredienser

  • 800 g tunna karréskivor
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning
  • Marinad
  • 3 msk soja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • Ugnsbakade potatishalvor
  • 800 g potatis
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Tomatsallad
  • 1 ask cocktailtomater, 250 g
  • 1/2 dl finhackad gul lök
  • 2 msk finhackad persilja
  • Några nypor socker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt och och peppar
  • Gremolata
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk mycket finhackad vitlök
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar och lägg ner karréskivorna. Marinera i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp köttet ur påsen och krydda med salt och peppar. ¨
    2. Tvätta och dela potatisarna. Doppa snittet i olivolja, krydda med salt och peppar och lägg potatisen på ett ugnsfast fat. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Tomatsallad: Kvarta tomaterna och lägg i en skål. Strö över löken och persiljan. Krydda med socker, vinäger, olivolja, salt och peppar.
    4. Gremolata: Blanda samman alla ingredienserna.
    5. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek karréskivorna tills dem fått fin färg, 2-3 minuter på var sida. Koka ur pannan med lite vatten. Strö gremolatan över köttet och servera skyn, potatisen och tomatsalladen till.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1
    3.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben