Grevens lax-lyx

Serverar: 4 portioner

Lättlagad kalaslax med ljuvlig smak och färg.

Ingredienser

  • 4-8 bitar färsk laxfilé, ca 800 g
  • Smör till stekningen
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2-3 dl riven ost
  • Klippt dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Stek laxskivorna mycket lätt i smöret. Lägg över dem i smord ugnsform med plats för den goda såsen. Rör ihop gratängsåsen av grädde, chilisås och vin. Smaka av med salt, peppar och dragon. Häll såsen över laxen. Strö på riven ost, ganska rikligt. Gratinera ca 20 minuter i ugnen. Garnera med hackad dill eller små dillkvistar runtom laxen i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben