Grevens Steak Diane

Serverar: 4 portioner

En verklig paradrätt. Crème fraiche fanns inte i Sverige då receptet skrevs utan ersattes av tjock grädde och gräddfil. Har själv aldrig provat med crème fraiche. Valet är ditt. Var försiktig vid flamberingen. Stå inte under fläkten.

Ingredienser

  • 500 g oxfilé i 8 st ½ cm tjocka skivor
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2 tsk worcestershiresås
  • Några stänk tabasco
  • 3 msk konjak
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl tjock grädde
  • 1 msk chilisås
  • Tillbehör
  • Paprikapudrat ris
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs hacket guldgult och mjukt i 1 msk av smöret. Platta ut köttskivorna med handen. Bryn resten av smöret och stek köttet hastigt brunt. Mal peppar över och salta.
    2. Tillsätt den stekta löken och smaksätt med worcestershiresås och tabasco. Hetta upp och slå konjaken över. Tänd på. Blanda grädde och gräddfil och slå över köttet när konjaken brunnit ut. Smaksätt med chilisås.
    3. Låt puttra ca 5 min. Vänd köttskivorna några gånger. Smaka av såsen och krydda ytterligare om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben