Grillad ananas med limesirap och vit chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Ljuvliga smaker i en och samma dessert! För att frukt ska funka bra på grillen behöver den vara en liten hårding som inte mosas sönder helt av hettan. Då är ananas perfekt!

Ingredienser

  • 1 ananas
  • Rapsolja
  • Limesirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • Vit chokladmousse
  • 150 g vit choklad, finns mjölkfri
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl vispgrädde, t.ex. sojagrädde
  • Instruktioner

    1. Skär ananasen i klyftor och skär bort det hårda mittenpartiet. Pensla med olja och grilla den vacker i några minuter. Lägg över på ett serveringsfat.
    2. Limesirap: Blanda ihop vatten, socker och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter tills den börjar bli simmigare i konsistensen. Häll över i en skål och blanda ner det rivna limeskalet. Plasta in och låt svalna helt i kylskåp.
    3. Vit chokladmousse: Hacka den vita chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Häll över i en skål och blanda ner oljan. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd sedan ner det smälta chokladen i grädden tills du har en slät, gosig mousse.
    4. Ringla limesirapen över ananasen och servera den vita chokladmoussen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben