Grillad ananas med limesirap och vit chokladmousse
Serverar: 4 portioner
Ljuvliga smaker i en och samma dessert! För att frukt ska funka bra på grillen behöver den vara en liten hårding som inte mosas sönder helt av hettan. Då är ananas perfekt!
Ingredienser
1 ananas
Rapsolja
Limesirap
1 dl vatten
1 dl socker
1 lime, saft och rivet skal
Vit chokladmousse
150 g vit choklad, finns mjölkfri
1 msk rapsolja
3 dl vispgrädde, t.ex. sojagrädde
Instruktioner
Skär ananasen i klyftor och skär bort det hårda mittenpartiet. Pensla med olja och grilla den vacker i några minuter. Lägg över på ett serveringsfat.
Limesirap:
Blanda ihop vatten, socker och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter tills den börjar bli simmigare i konsistensen. Häll över i en skål och blanda ner det rivna limeskalet. Plasta in och låt svalna helt i kylskåp.
Vit chokladmousse:
Hacka den vita chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Häll över i en skål och blanda ner oljan. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd sedan ner det smälta chokladen i grädden tills du har en slät, gosig mousse.
Ringla limesirapen över ananasen och servera den vita chokladmoussen till.