Grillad fisk på grön bädd

Serverar: 4 portioner

En doftande ört olja ger extra god smak åt grönsaker och potatis

Ingredienser

  • Örtolja
  • Ca ½ dl färsk timjan
  • Ca ½ dl färsk mejram eller oregano
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • ½-1 tsk salt
  • Potatis
  • 600 g färskpotatis
  • 1 fänkål
  • 3 salladslökar
  • 200 g sockerärter
  • Fisk
  • 600 g abborr- eller gösfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Garnering
  • 2 tomater i tärningar
  • 1 liten rödlök, tunt klyftad
  • Instruktioner

    1. Olja: Hacka de färska kryddorna fint gärna med mixerstav. Tillsätt olja, vatten och salt.
    2. Potatis: Skrapa och skiva potatisen. Ansa och skiva fänkål och salladslök. Ansa sockerärterna. Koka upp lättsaltat vatten. Koka potatisen ca 7 min, lägg därefter fänkålen och koka ca 3 min. Lägg sedan ner sockerärter och salladslök och koka 1 minut. Häll av vattnet och låt ånga av. Häll över oljan och smaka ev av med mer salt.
    3. Fisk: Skär bort alla ben på¨fisken och skär den gärna i bitar. Salta, peppra och pensla med olivolja. Grilla fisken några minuter på var sida över glödbädd eller i grillpanna. Lägg fisken på grönsakerna. Toppa med tomat och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben