Grillad hälleflundra i bananblad med kokosmjölk, chili och lime

Serverar: 6 portioner

Bananblad finns i asiatiska matbutiker, annars går det bra med dubbelvikt folie.

Ingredienser

  • Bananblad
  • 6 hälleflundrafiléer
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 röd chili, delad och urkärnad
  • 2 lime, rivet skal
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 liten bunt koriander, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Värm grillen. Gör sex stora paket av dubbelvikta bananblad eller folie. Lägg fisken på dem. Blanda övriga ingredienser i en skål och krydda med salt och peppar. Häll detta över fisken. Vik ihop paketen och fäst dem med en tandpetare. Lägg på grillen i cirka 10 minuter. Servera med ris och sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben