Grillad italiensk svärdfisk

Serverar: 6 portioner

Har aldrig ätit svärdfisk men vill gärna prova detta.

Ingredienser

  • 6 st kotletter av svärdfisk
  • 3 msk saft av lime
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk creme fraiche
  • ½ tsk chilipeppar
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj av fiskstekarna och torka dem torra. Lägg dem i en stekpanna. Blanda resten av ingredienserna i en liten skål. Häll det över fisken och marinera i 4 timmar.
    2. Grilla i 5 minuter på varje sida, pensla då och då med marinaden.
    3. Servera gärna med potatis eller potatislåda till fisken. Och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    thoorbear 3 oktober 2008

    Ovanligt med creme fraiche i marinad, speciellt ihop med lime. Blir nästan lite misstänksam, ju... Någon som provat detta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben