Grillad kycklingfilè med grönsaksris och ingefära

Serverar: 4 portioner

Godast är förstås att grilla ute men steka den blir också gott.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 1 dl matolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl ris
  • 2 dl finskuren paprika, gärna olika färger
  • 1 dl strimlad purjolök
  • ½ zuccini, tärnad
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk mald ingefära
  • ½ tsk gurkmeja
  • Salt
  • Peppar
  • Rhode Island dressing
  • Instruktioner

    1. Marinera kycklingfiléerna i en blandning av olja och pressad vitlök i 1-2 timmar före tillagningen. Koka riset enl anvisningen på paketet. Fräs grönsakerna i oljan i ett par minuter utan att de får färg, salta och peppra. Blanda i det färdiga riset och krydda med ingefära och gurkmeja. Salta och peppra kycklingfiléerna och grilla eller stek dem 3-4 minuter på varje sida.
    2. Servera med grönsaksriset och Rhode Island dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben