Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill
Grilla laxen hastigt, fisken får gärna ha en lite rå kärna, men utgå då från lax som varit fryst i minst två dygn.
Ingredienser
4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 140 g
2 dl plockad dill + 4msk finskuren dill
100 g västerbottensost
1 dl pinjenötskärnor
2 dl rapsolja
2 auberginer (ca 500 g)
1 zucchini (ca 300 g)
2 röda paprikor (ca 300 g)
Rivet skal av 1 citron
Olivolja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Mixa plockad dill, västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt 2 krm salt och 2 krm svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
- Skär aubergine och zucchini i 1 - 1½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.
- Grilla grönsakerna och 2 - 3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg.
- Blanda med finskuren dill och citronskal.
Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4 -5 minuter på varje sida.
- Servera laxen med grönsaker och dillpesto.
Garnera gärna med dillvippor.
Ett gott bröd passar bra till.
Liknande recept
Kommentarer (0)