Grillad lax med medelhavsgrönsaker i dill

Serverar: 4 portioner

Grilla laxen hastigt, fisken får gärna ha en lite rå kärna, men utgå då från lax som varit fryst i minst två dygn.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé à 140 g
  • 2 dl plockad dill + 4msk finskuren dill
  • 100 g västerbottensost
  • 1 dl pinjenötskärnor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 auberginer (ca 500 g)
  • 1 zucchini (ca 300 g)
  • 2 röda paprikor (ca 300 g)
  • Rivet skal av 1 citron
  • Olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa plockad dill, västerbottensost, pinjenötskärnor, rapsolja samt 2 krm salt och 2 krm svartpeppar med stavmixer/matberedare till en pesto.
    2. Skär aubergine och zucchini i 1 - 1½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Pensla grönsakerna med olja. Krydda med salt och peppar.
    3. Grilla grönsakerna och 2 - 3 minuter, tills de är mjuka och fått fin färg.
    4. Blanda med finskuren dill och citronskal. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla 4 -5 minuter på varje sida.
    5. Servera laxen med grönsaker och dillpesto. Garnera gärna med dillvippor. Ett gott bröd passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben