Grillad lax med röd paprika sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kalorier 326 Protein 32 g Kolhydrater 11 g Socker 10 g Fett 17 g Mättat fett 3 g

Ingredienser

  • 3 hela röda paprikor
  • Vegetabilisk olja i spray form
  • 4 laxkotletter
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 näve färska basilikablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugen p å200 grader. Lägg paprikorna på en plåt och stek dem i ugnen i 25 minuter, till de har sjunkit samman och blivit lätt brända. Låt dem svalna, dra sedan av skalet och kasta det tillsammans med kärnor och vita hinnor.
    2. Klä under tiden en grillpanna med aluminiumfolie och spraya folien med olja. Lägg laxkotletterna på folien, stänk över pressad citron, salt och peppar och grilla under en varm grill 10-20 minuter eller tills de är möra. Vänd dem en gång under tiden.
    3. Spraya en liten, teflonbelagd gryta med olja och stek lök och vitlök i 5 minuter eller tills de är mjuka. Kör dem i matberedaren tillsammans med paprikakött, vinäger, basilika, salt och peppar till en slät blandning. Häll tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt.
    4. Servera den röda paprika såsen till de grillade laxkotletterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben