Grillad majrova med champinjoner och ruccolasallad, spenat och kesofyllda tortellini med tomatconfit och sås på mandlar och basilika

Serverar: 10 portioner

Ett av de vinnande recepten till tävlingen årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Ingredienser

  • 10 stora majrovor
  • 1 kg vita champinjoner
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 10 stjälkar från pak soi
  • 2 dl vispgrädde
  • Pastadeg
  • 500 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • 5 äggulor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk ljummet vatten
  • lite salt
  • Fyllning
  • 500 g Keso
  • 3/4 dl riven parmesanost
  • 100 g bladspenat
  • salt
  • peppar
  • Tomatconfit
  • 5 kvisttomater
  • 1 vitlök
  • 1 dl olivolja
  • färsk timjan
  • basilikastjälkar
  • salt
  • socker
  • peppar
  • Sås
  • 1 dl skållad mandel
  • 200 g basilikablad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Börja med tomatconfit. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg på ett bläck med olivolja, salt, peppar, socker, vitlök, timjan och basilikastjälk. Torka i ugn ca 2 timmar på 80 grader. Skala majrovorna och koka dem mjuka i saltat vatten, låt svalna och grilla dem sedan på båda sidor. Skiva champinjonerna och stek, deglacera med grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Strimla pak soistjälkarna och sautera snabbt, blanda med champinjoner och ruccolasallad.Pasta: Blanda ihop samtliga ingredienser till pastadegen och låt vila. Låt keson rinna av medan du river parmesanosten och sauterar spenaten. Blanda ihop keso, parmesan-ost och spenat, smaka av med salt och peppar.Kavla ut pastan och stansa ut rundlar, lägg lite fyllning på varje och vik ihop till en tortellini, 3 st/person. Kokas i saltat vatten med olivolja ca 2 minuter.Sås: Mixa mandlar med basilika, vitlök och olivolja. Skall vara grovkorning. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben