Grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence

Serverar: 4 portioner

Celinepotatis kan ibland vara svår att hitta - den kan bytas ut mot Asterix.

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé (á 150 g)
  • Olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Potatissallad
  • 800 g celinepotats
  • 1 tsk salt
  • 100-150 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten knippa rucola
  • 1 kruka basilika
  • 100 g sardellfiléer
  • 2 dl oliver
  • 15-20 cocktailkapris
  • Ev flingsalt
  • Ev nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk citronolivolja
  • Ev flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
    2. Picka tomaterna med en vass kniv och lägg dem i en liten ugnsäker form. Ringla olivolja över och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
    3. Dressing: Blanda vitlök med crème fraiche. Vispa ner citronolivoljan och smaka av med salt.
    4. Blanda rucola och basilika på ett serveringsfat. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg potatisen på salladen. Hacka och fördela sardellerna över. Klicka på dressingen och slå över oliver och kapris. Avsluta med tomaterna, salt och peppar.
    5. Grilla oxfilén i grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Vrid på oxfilén så att den får ett trevligt mönster. Grilla 2-4 min på var sida beroende på tjocklek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben