Grillad tonfisk med grekisk sallad

Serverar: 4 portioner

Grillad tonfisk som är lite mörkröd i mitten är min favvo-firre! Här med en grekiskinspirerad sallad

Ingredienser

  • Ruccola eller frissésallad
  • 4 tomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • fetaost
  • (svarta oliver)
  • 4 x 150 gr färsk tonfiskfilé
  • Instruktioner

    Gör först en dressing på olivolja, citron, havssalt, peppar och vitlöksklyftan. Jag använde vitlöksskäraren som finns här på matklubben met gott resultat!Rör ihop ingredienserna. Gör en sallad på ruccola och/eller frissésallad, skär tomaten i bitar, skär gurkan i bitar, halvera och skiva därefter rödlöken, feta ost och - om du vill, svarta oliver (jag är inte så förtjust i oliver, så jag skippar dem. Pensla tonfiskfiléerna med dressingen. Grilla på hög värme. Det är viktigt att tonfisken inte blir överstekt. Den ska ha en röd kärna.(Riktmärke är för varje cm tonfiskfilén är tjock, stek en knapp minut per sida). Använd gärna en ribbad grillpanna och vänd den för att få ett X-mönster. Pensla gärna filén någon gång under grillningen. Lägg upp salladen, Lägg tonfiskfilén över salladen (jag tycker det är snyggt att bryta tonfiskfilén på mitten). Garnera med lite färsk oregano, servera med dressingen. Strö över lite färskmalen svartpeppar och Maldon Sea salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasNovin 7 oktober 2010

    Fint recept men det saknas citron och vitlök i ingredienslistan..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben