Grillade kycklingspett med fruktig sallad

Serverar: 4 portioner

En riktig sommarrätt med fruktiga och friska smaker från melon, citron och fetaost.

Ingredienser

  • 10 st urbenade kycklinglår
  • 100 g fetaost, i smala stavar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 paket grillspett
  • Sallad
  • 450 g vattenmelon
  • 300 g galiamelon
  • 300 g cantaloupmelon
  • 300 g isbergssallad
  • 300 g gurka
  • 3 st salladslökar
  • Dressing till sallad och pensling
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk honung
  • 3 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Tänd kolgrillen. Lägg en fetaoststav i varje kycklinglår, vik ihop dem och trä på spett.
    2. Sallad: Tärna melonerna och salladen i ganska stora bitar, skölj och tärna gurkan och skiva lökarna fint. Blanda salladen i en vacker skål.
    3. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll hälften över salladen. Pensla kycklingspetten med dressing och grilla dem ca 5 min på var sida. Vänd och pensla med jämna mellanrum. Servera de varma spetten med den fruktiga salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gourmet-Ia 1 augusti 2008

    Denna rätten åt vi när min man fyllde år i våras. Supergod och melonsalladen uppskattades av både stora och små

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben