Grillade räkor

Serverar: 6 portioner

Snabbt, enkelt och mycket gott är det att grilla vanliga, djupfrysta räkor. Servera med en kanarisk sås och varma bröd.

Ingredienser

  • 750 g räkor, oskalade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk grovmalen chilipeppar
  • Vitt bröd, t.ex. baguette
  • Mojo
  • 1 potatis, stor kokt kall
  • 1 vitlöksklyfta, stor
  • ½-1 röd chilifrukt
  • ½ kruka koriander eller basilika
  • ½ dl olivolja
  • ½ citron
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Rör ihop olja, chilipeppar och vitlök. Häll blandningen över räkorna. Rör om.
    2. Skala potatisen och vitlöksklyftan. Dela chilifrukten och skär bort kärnor och mellanväggar.
    3. Kör potatis, vitlök, chilifrukt och koriander till ett mos i matberedare eller använd mixerstav. Droppa i oljan. Späd med pressad citronjuice och ev lite vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt.
    4. Trä upp de oskalade räkorna på pinnar. Låt dem få lite färg och bli heta på grillen. Grilla även brödet.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben