Grillmarinerade revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Revbensspjället blir fantastiskt mört när det är förkokt och det är en sak man gör dagen innan! När det är dags för grillfesten grillas det helt enkelt med en god kryddig grillmarinad.

Ingredienser

  • Ca 1 kilo långa, köttiga revbensspjäll
  • 3 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 lagerblad
  • 1 tomat
  • Grillmarinad
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad färsk jalapeño
  • eller 1-2 msk inlagd
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 kvistar timjan
  • ½ tsk salt
  • 2 msk dl majs- eller rapsolja
  • Instruktioner

    1. Lägg revbensspjället, ev halverat, i en gryta med kokande, saltat vatten, morot, lök, lagerblad, tomat. Koka sakta 1 ½ tim tills köttet börjar lossna från benet. Dra grytan från spisen och låt köttet ligga i ytterligare 30 min med locket på. Ta upp, låt det svalna och skär loss benen från varandra.
    2. Rör ihop marinaden. Lägg benen med marinaden i en plastpåse minst 1 timme och gärna till nästa dag.
    3. Ta upp dem, salta lätt och grilla ca 4 min på var sida. Pensla även lite under grillningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 9 juni 2011

    Mycket bra, hade tunna spjäll så koktiden blev något kortare ( 30-40 min) , med en bulgur och lite "kladd".....bra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben