Grissini med basilika

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Goda grissini med basilika och grovt salt. Passar både till drinken och buffén.

Ingredienser

  • 1 paket torrjäst
  • 1-1/2 liter vetemjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 6 msk olivolja
  • flingsalt att strö över
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Häll i vatten och olja. Arbeta degen smidig. Täck över degen och låt den jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen och knåda den. Dela den i 30 lika stora delar. Rulla varje del till långa smala bröd eller smala vridna bröd. Lägg bröden på en smord plåt. Pensla med vatten och strö över flingsalt. Grädda i ugnen 15-20 minuter. Låt svalna utan bakduk.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben