Grissini med lufttorkad skinka och rosmarin

Recept från Sommar med Ernst

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • Topping
  • 1 äggula
  • 200 g lufttorkad skinka
  • ½ knippe rosmarin
  • 1 dl riven ost
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet så att det blir 37 grader. Rör om så att jästen löser sig. Smula i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl för att ha till utbakningen. Arbeta degen till den känns smidig. Låt jäsa i under bakduk 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel, cirka 40x30 cm. Pensla äggulan över degen. På ena halvan av degen lägger du lufttorkad skinka. På den andra halvan smaksätter du med rosmarin och flingsalt. Ringla ost över båda sidorna av degen. Skär degen i 3 cm tjocka skivor. Ta dom långa degbitarna över på en plåt och vrid grissinin några varv. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter tills grissinin har fått fin färg och blivit knapriga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben