Grön ärtsoppa

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

En gräddig grön ärtsoppa.

Ingredienser

  • 700 g gröna ärtor
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 normalstor rödlök
  • Salt
  • Matlagningsfett
  • Instruktioner

    Börja med att fräsa löken i matlagningsfett utan att den tar färg. Koka sedan upp buljongen. Tillsätt ärtor och lök, koka i ca 5 min. Mixa. Tillsätt grädden och låt koka upp. Ha i salt efter behag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben