Grön ärtsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här soppan är snabb och enkel att laga, och dessutom så är den nyttig. Och god....jag glömde nästan bort den biten :) Du kan använda konserverade ärtor, frysta ärtor eller färska. Det är helt upp till dig själv.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • 1 burk gröna ärtor
  • Vatten
  • Grönsaksbuljong
  • Mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i tärningar eller skivor. Koka tills potatisen är mjuk, ca 10-15 minuter, i vatten och en eller två buljongtärningar. Skölj ärtorna och blanda ner dom i vattnet tillsammans med den färdig kokta potatisen. Sjud i ett par minuter så att ärtorna blir genomvarma. Om du andvänder frysta ärtor, låt dem tina lite innan du använder dom.
    2. Mixa ärtor, potatis och vad som är kvar av buljongen med en stav mixer eller i en matberedare tills du har en slät soppa.
    3. Späd eventuellt lite med mjölk och krydda med vitpeppar. Jag brukar hacka ner lite dill eller persilja för att sätta extra sprätt på det hela.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben