Grön ärtsoppa

Serverar: 4 portioner

En underbar soppa som vi senast hade på nyår med en liten rostad smörgås med skaldjur och en med foie gras. Kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 1 pkt ärtor 500 g
  • 1 hackad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i olivolja. Vänd runt ärtorna och tillsätt buljongen. Koka upp och mixa med en stavmixer, matberedare eller annat kreativt tillvägagångssätt. Smaka av med något krm salt och några varv på vitpepparkvarnen.
    2. Vispa grädden lätt.
    3. Nu kan man välja såhär: mousserande vin passar bra att dricka till men också att ha en skvätt i soppan. Grädden rör man också i precis innan serveringen, några skedar ringlas i en ring när soppan är i tallriken.
    4. Tryffelolja kan man droppa tre, fyra droppar runt i tallriken för en sista tuoch. Enklast är att servera med en klick cremé fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emilsmamma 7 april 2009

    Den här soppan var supersnabb att laga, vi hade hårdkokta ägg och mackor till, Gott! Vi kommer att göra om den.

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben