Grön ärtsoppa med cider, inkokta äpplen och rädisor

Serverar: 4 portioner

De söta gröna ärterna gifter sig helt gudomligt fint med äppelcidern, de syrliga äpplena och de peppriga rädisorna.

Ingredienser

  • Inkokta äpplen
  • 2 gröna äpplen
  • 2 msk ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1 dl färskpressad äppeljuice
  • 1 dl torr äppelcider
  • Grön ärtsoppa
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl torr äppelcider
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g djupfrysta gröna ärter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Servering
  • 100 g rädisor
  • 50 g sugar snaps
  • 30 g china rose-groddar eller liknande groddar
  • Instruktioner

    1. Inkokta äpplen: Skala och skär äpplena i små tärningar ca 1x1 cm. Koka upp ättika, socker, äppeljuice och cider. Lägg i äppelbitarna, ta kastrullen från värmen och låt äppelbitarna svalna i lagen.
    2. Ärtsoppan: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smör på svag värme tills den har mjuknat. Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Lägg i ärterna och låt koka tills de mjuknat men inte hunnit tappa den klargröna färgen, ca 5 minuter. Tillsätt vispgrädde och mixa soppan slät. Krydda med salt och peppar.
    3. Skölj rädisorna och skär i olika stora bitar. Skölj och öppna sugar snapsen på längden. Arrangera rädisor, sugar snaps, groddar och äppelbitar vackert i djupa tallrikar längs med kanterna. Servera soppan antingen var eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben